Hier vind je onze gratis downloads speciaal voor jou. Regelmatig komen er nieuwe documenten bij dus zorg dat je onze instagram goed in de gaten houdt zodat je niks mist over deze nieuwe downloads en andere producten.

Kinderboekenweek van 2022: Giga groen!
Omdat het in de Kinderboekenweek gaat over de natuur en alles erin en eromheen dachten we: we maken één woordmaster (mastermind/lingo) over bloemen en één over dieren.
Deze met dieren namen is ook leuk vanaf groep 3/4. We hebben namelijk woorden bedacht vanaf 3 letters. Het loopt dus op in moeilijkheidsgraad. Voor groep 5-8 is de uitdaging t/m 9 letters!
Omdat er qua dierennamen wat overlap zit met onze andere spellen met dieren hebben we besloten dat dit een GRATIS product is. Wil je ook de versie met bloemen?
Klik dan op de link hierboven om hem in je winkelmandje te doen.
Gaaf als je het deelt op instagram dat jij met je leerlingen aan het werk bent met deze download. Dan maak je namelijk kans op de titel: geluksvogel van de maand en dan mag je uit onze webshop een spel naar keuze kiezen (bundels zijn hiervan uitgesloten) zodat je nog meer spelenderwijs met je leerlingen aan de slag kan met de leerdoelen.
Veel plezier en succes in de trekking!

De winterperiode is gearriveerd en daarom hebben wij voor jouw leerlingen uit de bovenbouw een toffe gratis download m.b.t. het leren aflezen van coördinaten. Zelf kun je met deze basis je leerlingen natuurlijk nog meer laten oefenen zoals het uitstippelen van kortste routes van het ene voorwerp naar het andere en natuurlijk is het ook gaaf om het creatieve brein van je leerling uit te dagen. Waar komt hij of zij nog mee om te oefenen met dit blad? Gaaf als je het deelt op instagram dat jij met je leerlingen aan het werk bent. Dan maak je namelijk kans op de titel: geluksvogel van de maand en dan mag je uit onze webshop een spel naar keuze kiezen (bundels zijn hiervan uitgesloten) zodat je nog meer spelenderwijs met je leerlingen aan de slag kan met de leerdoelen.
Veel plezier en succes in de trekking!

De Sint is met zijn pieten weer in het land en daarom hebben wij een GRATIS download voor jullie. Draai een verhaal (met het IKEA rad of een spinner). De Sinterklaastijd is een tijd van gedichten maken en grapjes uithalen, spanning en verhalen. Hoe gaaf is het als jouw leerlingen dan hun eigen Sinterklaasverhaal kunnen maken met 4 gegeven items (draai 4x en gebruik die items in het verhaal). Gaaf als je een verhaal deelt op insta of facebook en de hastag #spelenmetspellen gebruikt. Dan maak je meteen nog kans in december om een gratis spel te winnen! Iedere maand verloten we onder de delers een spel.
We hebben 2 versies gemaakt zo kun je zelf kiezen welke variant je handiger vindt.

Het is bijna tijd voor de Kinderboekenweek 'worden wat je wil.' Als jij daarmee aan de slag gaat is het leuk om ook elfjes over dit onderwerp te maken. Daarom deze gratis download om in te zetten in de Kinderboekenweek. Wil je nog meer inspiratie voor de Kinderboekenweek? Dan hebben wij tegen een klein prijsje een leuke BINGO en 30 seconds over de beroepen en voorwerpen die terug te vinden zijn in de WAKlijsten voor groep 6-8.

De derde dinsdag van september is het altijd Prinsjesdag. Om daarmee aan de slag te gaan hebben wij voor jou een gratis download voor groep 7 en 8. Je kunt de begrippen die wij voor je geselecteerd hebben aanbieden met de betekenis erbij. Door middel van kleine memory kaartjes die je ook op het IKEA rad kunt plakken net zoals de paarse cirkel met alle begrippen erin of gebruik een spinner om een begrip uit te lichten. Bij die kleine kaartjes kun je ook met de vliegenmepper de begrippen aantikken. Kortom er is veel mogelijk bij het aanbieden van deze woordenschat woorden.

De Gouden weken zijn de belangrijkste weken na zo'n lange periode van vakantie (of lockdown). Daarom hebben we voor de Gouden weken van het komende schoolseizoen opdrachtenkaartjes gemaakt waarbij de onderstaande 3 thema's centraal staan:
- weer naar school
- vakantie terugblik
- sociale vaardigheden/ groepsvorming
Doe er je voordeel mee en tip je collega's (verwijs ze naar deze site zodat ze het zelf hier kunnen downloaden).

Het is vast omdat we bevangen zijn door de warmte of omdat we blij zijn dat Nederland gisteravond weer gewonnen heeft... We hebben nog een begrijpend lezen/ woordenschat variant gemaakt maar let op: het zijn alleen de kaartjes voor synoniemen, homoniemen en antoniemen. Het is dus een uitbreidingsset op de bordspellen die hieronder op de pagina staan. Deze kaartjes hebben een rode en blauwe rand dus deze zijn te gebruiken bij het bordspel van rekenen (en de daar bijbehorende voetballen).
Ben je toe aan een andere werkvorm met je leerlingen voor homoniemen of synoniemen? Probeer dan de bingo bordspellen eens.


Zo, na afgelopen weekend is de kop eraf: het EK 2020 is een feit. Omdat de Belgen én Nederland hun eerste wedstrijd gewonnen hebben, maakten wij deze gratis download met rekensommen voor jouw leerlingen! Dit spel is geschikt voor groep 5-8 (net welk onderdeel je kiest voor jouw leerlingen). Ook maakten we een spelling versie. Deze is ook passend te maken voor jouw leerlingen. Kijk welke categorie je wilt automatiseren. Zo zijn jouw leerlingen actief aan het leren met rekenen en/ of spelling en werken ze tegelijk ook aan hun executieve functies én sociale vaardigheden! Veel plezier ervan.

Het is de week van de Lentekriebels. Als jij deze week daarmee aan de slag gaat is het leuk om ook elfjes over dit onderwerp te maken. Daarom deze gratis download om in te zetten in deze week (en natuurlijk kun je dit sjabloon vaker gebruiken). Wil je nog meer inspiratie voor de week van de Lentekriebels? Dan hebben wij tegen een klein prijsje een leuke woordzoeker en een 'Wie is het' met woordenschatwoorden over Lentekriebels in de bovenbouw.

1 maart is het altijd nationale complimenten dag. Een dag waarop we extra proberen complimenten te geven.
Voor ons is het elke dag (zeker in ons werk) complimenten dag. Daarom hebben wij voor jouw leerlingen groeimindset complimentenkaartjes gemaakt. Die kun je dus ook na 1 maart in je begeleiding inzetten.
Veel plezier ermee!

Geschikt voor: groep 4-8 (of je moet maatjes de opdrachten voor laten lezen).
Doel:
- bewegen
- ruimtelijke oriëntatie
- executieve functies versterken (o.a. doorzetten, concentratie, geheugen en participeren).
Een Bewegend leren alfabet om in te zetten tijdens het bewegend leren. Dit kan als energizer tussen opdrachten door óf koppel dit aan spelling, lezen of rekenen. Hieronder wordt voor spelling een voorbeeld gegeven.
Voorbeeld: geef de opdracht: 'spel het woord 'Pasen.' Het kind voert dan de opdrachten uit die bij de desbetreffende letters horen.
Optioneel: deze opdracht kan worden uitgevoerd met puntentelling of tijd/wedstrijd aspect.

Omdat de voorjaarsvakantie in het zuiden van Nederland vandaag begint hebben we voor jullie weer een nieuwe leuke gratis download. Dit keer 'Maak je verhaal' aan de hand van de praatplaatjes die getekend zijn rondom het thema winter.
Laat de leerling de plaatjes bekijken en er 6 uitkiezen waarmee hij/zij een verhaal wil maken.
In de handleiding hebben wij ervoor gekozen om een schrijfopdracht ervan te maken maar voor o.a. leerlingen met een (S)TOS, een taalprobleem, tragere verwerking of met dyslexie kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het verhaal mondeling te maken.
TIP:
Als je de kaartjes los knipt kan de leerling de chronologische volgorde ook aangeven door ze op volgorde te leggen en eventueel om te draaien als het onderdeel aan bod is geweest in het verhaal.
Fijne vakantie alvast en veel plezier ermee!

Happertjes... Wie kent ze niet?
Voor de fun of om leerstof te herhalen.
Wij hebben voor jullie een lees happertje bedacht die je leerlingen in kunnen zetten om in gesprek te gaan over boeken, schrijvers en illustrators.
Wie weet koppel je er een stelopdracht aan vast: herschrijf een eind van je laatst gelezen boek want die past wel mooi bij de vraag over welk boek einde ze graag zouden willen herschrijven.

Om kinderen uit te dagen verhalen te schrijven hebben wij een Valentijnsdobbel gemaakt. Soms vinden kinderen het erg lastig om zelf te verzinnen over wie of wat het mag gaan in het verhaal. Door deze vorm in te zetten worden de 'wie', 'wat' en 'waar' al aan ze gegeven zodat ze vlot aan de slag kunnen met brainstormen. Succes verzekerd!